Olej rzepakowy BIO

Olej rzepakowy BIO oferowany przez firmę Laboratorium Biooil to fantastyczny naturalny tłuszcz roślinny, tłoczony na zimno, nierafinowany  i nieoczyszczony. Jest to olej zawierający maksimum składników i cennych minerałów zawartych w nasionach ekologicznego rzepaku. Oferowany przez nas olej powstaje wyłącznie z przebadanych, najwyższej jakości ekologicznych nasion.

Nazywany bywa polską oliwą północy – jest świetnym źródłem kwasów Omega 3 i Omega 6, których odpowiednie dawki pożądane są w naszej codziennej diecie. Choć w kuchni olej rzepakowy kojarzy się głównie ze smażeniem, tłoczony na zimno olej rzepakowy należy stosować tylko na zimno, aby nie pozbawić go cennych właściwości. Doskonale nada się do sałatek, surówek, dipów, sosów na zimno, past warzywnych

Zimnotłoczony nierafinowany olej rzepakowy cechuje się fantastycznym naturalnym smakiem rzepaku – wielu użytkowników, którzy po raz pierwszy próbują oleju tłoczonego na zimno, przyznaje, że ten smak zaskakuje! A przecież to czysta natura. Olej jest delikatny w smaku, pachnący naturą. Charakteryzuje się złotą głęboką barwą.

Wyświetlanie wszystkich 4 wyników