Olej rzepakowy

Olej rzepakowy to produkt uwielbiany przez Polaków – i choć znaczna większość społeczeństwa używa głównie bezwartościowych rafinatów, coraz większe grono dostrzega walory odżywcze oleju rzepakowego tłoczonego na zimno. Olej oferowany przez Laboratorium Biooil to produkt najwyższej jakości: tłoczony na zimno, nierafinowany, nieoczyszczony – zachowuje pełnię właściwości nasion, z których go wytłoczono. Nasz olej rzepakowy nie posiada żadnych dodatków, sztucznych polepszaczy i konserwantów, charakteryzuje się naturalnym smakiem i zapachem rzepaku.

Zimnotłoczony olej rzepakowy to źródło kwasów Omega 3 i Omega 6, które w oleju rzepakowym występują w doskonałej proporcji 1:3. Ponadto olej ten stanowi doskonałe źródło przeciwutleniaczy. Aby olej rzepakowy miał korzystny wpływ na nasz organizm, powinien być częścią zróżnicowanej diety.

Aby zachować pełnię właściwości oleju rzepakowego, należy stosować go zgodnie z zaleceniami producenta – warto stosować go wyłącznie na zimno, np. do surówek, sałatek, past warzywnych czy twarogowych. Świetnie posłuży jako baza pesto czy dressingu.

Wyświetlanie wszystkich 4 wyników