Olej z pestek dyni tłoczony tradycyjnie 500 ml

54,00 

Na stanie

SKU: 5907722370327 Kategorie: ,

Opis

Olej z pestek Dyni charakteryzuje się ciemno-zielono-brązową barwą, charakterystycznym mocnym orzechowym aromatem i smakiem. Jest źródłem wielu NNKT (Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe). Bogaty jest również w liczne witaminy A, D, E, K oraz mikroelementy. Dzięki zawartym w oleju z pestek dyni fitosterolom, olej tłoczony tradycyjnie z pestek dyni jest znakomitym środkiem wspomagającym walkę z tak trudnym schorzeniem jak przerost prostaty.

Właściwości oleju z pestek dyni

Olej z prażonych pestek dyni to ciemnobrązowy olej o orzechowym zapachu i smaku. Jest to bardzo zdrowy, lekkostrawny produkt naturalny, wyrabiany metodą tłoczenia na zimno. Jest szeroko stosowany w przemyśle kosmetycznym, doskonały do każdego rodzaju skóry, w szczególności do skóry suchej, złuszczającej się, ulegającej pęknięciom narażonej na zmarszczki.

Olej z pestek dyni w kosmetyce jest doskonałym sposobem na rozstępy, a także idealnym dodatkiem do olejków do masażu, kremów i peelingów. Doskonale nawilża, natłuszcza i wygładza, działa oczyszczająco (duża ilość potasu) i rozjaśniająco. Olej z pestek dyni jest również ważną substancją stosowaną w medycynie naturalnej.

Jego zastosowanie to leczenie wczesnego stadium przyrostu gruczołu krokowego, miażdżycy, schorzeń pęcherza i dróg moczowych, przemian hormonalnych w organizmie i metabolizmu. Idealnie sprawdza się w kuchni, jako dodatek do zup, sałatek oraz spożycia na surowo.

Dodatkowe informacje

Waga 0.7 kg
Marka

Laboratorium Biooil

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “Olej z pestek dyni tłoczony tradycyjnie 500 ml”