Olej z rokitnika kosmetyczny 50 ml LabioSkin

19,90 

Brak w magazynie

SKU: 5907722372451 Kategoria:

Opis

Olej z rokitnika tłoczony na zimno to naturalny olej kosmetyczny o intensywnej ciemnopomarańczowej barwie i charakterystycznym owocowym zapachu. Ze względu na mocną barwę, olej z owoców rokitnika zaleca się stosować na skórę w rozcieńczeniu do 5%. Skoncentrowany olej może barwić skórę lub ubranie.

Wskazanie: do każdego rodzaju cery, a w szczególności do cery suchej, naczynkowej i dojrzałej oraz z problemami skórnymi.

Zastosowanie:

  • pielęgnacja skóry twarzy, szyi, dekoltu (można stosować samodzielnie lub jako serum pod krem)
  • dodatek do maseczek, kremów, peelingów, balsamów
  • pielęgnacja włosów
  • pielęgnacja ciała ze zmianami skórnymi
  • do masażu i kąpieli

Działanie:

  • nawilża i odżywia
  • regeneruje i łagodzi podrażnienia
  • działa przeciwzmarszczkowo
  • poprawia koloryt skóry
  • działa antyoksydacyjnie
  • korzystnie wpływa na skórę głowy i włosy

Sposób użycia: Niewielką ilość rozprowadzić na oczyszczoną skórę, wmasować do momentu wchłonięcia. Omijać okolice oczu. Do stosowania na dzień i na noc.

Składniki/Ingredients: Hippophae Rhamnoides Fruit Oil

Olej z rokitnika tłoczony na zimno, nieoczyszczony, nierafinowany, charakteryzuje się niezwykle wysoką zawartością karotenoidów, które odpowiadają za intensywny kolor oleju. Zawiera witaminy A, C, E, K

 

Aby zachować najwyższą jakość produktu, po otwarciu zaleca się przechowywanie w warunkach chłodniczych. Należy chronić olejek przed zanieczyszczeniami. Pod wpływem niskiej temperatury olej może tężeć i mętnieć, jest to w pełni odwracalne zjawisko. Możliwe jest wytrącenie się osadu – jest to proces zupełnie naturalny.

Pamiętaj, wykonując codziennie masaż twarzy, szyi i dekoltu z użyciem oleju z rokitnika, poprawisz kondycję skóry i złagodzisz podrażnienia.

Sposób użycia: Niewielką ilość należy rozprowadzić na oczyszczoną skórę, wmasować do momentu wchłonięcia. Omijać okolice oczu. Do stosowania na dzień i na noc.